Hem | Saclà | Produkter | Recept | Passion | Multimedia
Saclà Italia
Historia
Familje
Filosofi
Partners
Saclà och konsten
Saclà och sport
 

Venidig 1987

Peggy Guggenheim’s okända arv

F.lli Saclà’s första samtida konstsponsor var i Venedig 1987 och var den högt hyllade “Peggy Guggenheim’s okända arv” utställning (Le eridità sconosciute di Peggy Guggenheim). Utställningen uppmärksammades över hela världen. Artisterna som medverkade i utställningen i Venier dei Leoni Palats var Max Ernst, Jason Pollock, Emilio Vedova och Theo van Doesburg.Frankrike 2005
Saclà: från den gastronomiska till den visuella konsten

Baserat på det gastronomiska konstreceptet, har Saclà 2005 lanserat sin senaste kommunikationsstrategi - L’ARTE di SACLA’ som är en fullt samtida och stärkande strategi för varumärket på exportmarknaden.

Saclà’s produkter är basen i en otrolig visuell utställning som består av sex stycken samtida konstnärer. De är Valentina Cameratesi, Amélie Dillemann, Fl@33, Anne Veaute, Tan Kadam, och Max Lowry. De har alla olika konstnärlig bakgrund såsom målning, skulptur, fotografi, design och video. Genom denna utställning av olika konstformer, erbjuder konstnären sin spontanitet, överskådlig och konstnärlig tolkning av förpackningen, ingredienserna och recepten skapade av Saclà.

Den välkända italienska familjen driver matföretag, specialiserar sig i tillverkningen av premiumprodukter gjorda huvudsakligen av grönsaker. I avsikt att kunna kommunicera företagets huvudbudskap inbjöd Saclà de sex konstnärerna att konfronteras med ämnena mat och konst. Resultatet blir därför en blandning av mat och konst och hur detta tolkas genom olika konstnärliga skapelser. Resultatet är verkligen lysande och konstformerna tolkar produkterna både i ett verkligt och abstrakt tillstånd.


Valentina Cameratesi
Titlar: “Passion” / “Decoration” / “Color” / “Appetize” / “Explosion” / “of Tastes”.

Bläck, vattenfärg, digitala penseldrag – 6 x 50 x 60 cm.

"Appetize", by Valentina Cameratesi


Amélie Dillemann
Titlar: “Sans titre”
Styvt papper 100 x 25 x 25 cm.


FL@33
Titlar: “Cut’N’Paste”.
Projektor och DVD-spelare. Längd: 3 min.


Tan Kadam
Titlar: “Courgette” / “Artichaut” / “Ail” / “Tomate” / “Champignon”
Fotografier 70 x 100 cm.


Max Lowry
Titlar: “Heart” / “Inside Saclà”.
Oljemålning: 100 x 100 cm. and 150 x x100.


Anne Veaute
Titlar: “Cible” / “Casino Royale” / “Mikado” / “Bilboquet.
Fotografier 50 x 60 cm.
 
 
www.sacla.com Kontakter | Personligt Skydd | Juridiska kommentarer
 
  Powered by Blulab